Objevte podmořské perly Středomoří

Egypt, Maledivy nebo Bali jsou mezi potápěči jedny z nejoblíbenějších cílů, mnoho krásných míst se však najde i v blízkém Středomoří. Méně známé lokality lákají na panenskou přírodu v přírodních rezervacích a národních parcích. Podmořský svět otevírají také jeskyně, které se nacházejí v oblasti sopečné činnosti v západním Středomoří. Jakou lokalitu si oblíbíte pro potápění vy?

Španělské ostrovy Illes Medes

Necelých 60 km od francouzských hranic v oblasti Costa Brava u malebného letoviska L’Estartit se nachází největší přírodní mořská rezervace Středomoří, která byla vyhlášena již roku 1990. Kromě úplného omezení rybolovu jsou místní ostrůvky dokonce kvůli ochraně ptactva nepřístupné veřejnosti. Obdivovat můžete hejna ryb, barakudy, medúzy, ale je možné se ponořit i k vraku lodi Reggio Messina. Pro vstup do rezervace je nutné uhradit vstupné, samozřejmostí je mít sjednané pojištění na potápění v zahraničí.

www.mezipristani.cz_ergo_cz_01

Francouzské Hyèrské ostrovy

Na četníky do Saint-Tropez a pak z Riviéry rovnou na moře. Cíl: Hyèrské ostrovy, potápěčů ráj! Rozhodně vyzkoušejte ponory kolem ostrůvků Port-Cros, Porquerolles a skalnatého Bagaud. Ostrovy a okolní moře do vzdálenosti 600 metrů od pobřeží patří k národnímu parku a nabízí pestrý podvodní svět včetně dravých kanic, murén, ropušnic a různých druhů chobotnic. V oblasti je několik potápěčských škol, kromě toho je nutné mít sjednané pojištění na potápění do 40 metrů hloubky.

www.mezipristani.cz_ergo_cz_02

Sicilský ostrov Ustica

Jeden z ostrovů Sicílie se nachází 67 km od Palerma a kromě průzračné vody a bohaté podmořské fauny nabízí lokalita jedinečné ponory do jeskyní. Nejnavštěvovanějšími jsou Grotta Azzurra, Grotta Verde, Grotta delle Barche nebo Grotta dei Gamberi. Ponory ve větších hloubkách jsou určené pro pokročilé nebo zdatné potápěče. Na ostrov Ustica se dostanete jednoduše trajektem z Palerma a na ostrově se nachází mnoho potápěčských center, kde získáte další informace o ponorech nejen do jeskyní.


Comments are Closed

© 2024: MeziPristani.cz | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress