Dovolená v Británii. Kromě Londýna si udělejte čas i na další místa

Láká vás dovolená ve Velké Británii? Vydat se na ostrovy je v současné době výhodné například díky levnější libře. Zároveň tu v zimních měsících může být mnohdy příjemněji než v mrazivém Česku. V létě jde zase o ideální destinaci pro všechny, kteří nemají rádi tropická horka.

Nejen Londýn

Velká Británie přitom neznamená pouze Londýn – ačkoliv je v metropoli tolik zajímavých míst a památek, že byste mohli strávit celou dovolenou kompletně tu a nenudili byste se. Neméně zajímavý je ale i zbytek ostrovů.

Pokud zůstaneme jen u Anglie, stojí za návštěvu i další města, ať už univerzitní centra Cambridge a Oxford nebo například Manchester, Liverpool a Birmingham. Stejně tak by byla škoda opomenout typická anglická městečka se svými parky a hrady nebo pobřeží – ať už Atlantiku nebo Severního moře.

Cestujte autem

Jak ale toto vše stihnout, pokud se do Anglie nemůžete vydat na rok a nechcete za cestování britskými vlaky utratit dlouhodobé úspory? Ideální je objet Anglii autem. Podíváte se tak na všechna místa, která chcete vidět, budete pánem svého času a zároveň ušetříte.

Pokud chcete ušetřit za poplatek půjčovně a raději byste se vyhnuli vozu, ve kterém bude ovládání na opačné straně, než jste zvyklí, doporučujeme vlastní automobil.

Odpočinek na palubě

Na ostrovy se s ním dostanete z Francie, Nizozemska či Belgie trajektem. Nejméně času trvají plavby z Francie přes kanál La Manche, které zaberou obvykle jen okolo hodiny času. Zároveň si tu můžete zvolit spoj, který vám bude časově vyhovovat nejvíce – díky velké konkurenci totiž trajekty míří do Anglie každých pár minut.

Jestliže si chcete naopak užít i samotnou plavbu a odpočinout si před výletem na palubě, zkuste si na jednu cestu koupit jízdenku z Belgie nebo Nizozemska. Tyto trajekty plují do Británie více než 10 hodin a na palubě strávíte i noc – takže si můžete kromě odpočinku v restauraci dopřát i například ranní výhled na moře z kajuty.


Comments are Closed

© 2024: MeziPristani.cz | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress