Máte na Sázavu právě 3 dny? Kam se vydat, abyste si ji užili?

Jestliže máte na výlet na řeku Sázavu vyhrazeny maximálně 3 dny, nemusíte zoufat. I tak si ji můžete užít a poznat její krásy. Nejlepší způsob, jak vyrazit na Sázavu je v půjčené lodi. Půjčovna lodí Sázava se postará o vaše vybavení. Pokud zavoláte, budete si moci zajistit předem nejen loď, ale i kompletní vodáckou výbavu. Máte tak možnost si plně odpočinout a vychutnat si krajinu, aniž byste se museli starat o vybavení.

Proč zrovna na Sázavu?

Řeka Sázava protéká krásnou krajinou horního Posázaví. Nepotkáte sice tolik vodáků jako po proudu, ale zato uvidíte volavky a nutrie, soutok Sázavy a Želivky a další. V Kácově můžete navštívit místní pivovarskou hospodu a Kácovské pivní slavnosti. Po příjezdu do Českého Šternberka se můžete vydat na hrad. A kromě toho vás samozřejmě čekají i krásná panoramata a neopakovatelná okolní příroda.

Třídenní trasa z Ledče do Českého Šternberka

První den výletu začíná v Ledči nad Sázavou a končí v Horce nad Sázavou. Uplavete asi 20 km a jde o nejdelší úsek. Další den vás bude čekat už jen 16 km z Horky nad Sázavou do Omahy nad Kácovem. Poslední den poplujete asi 17 km z Omahy do Českého Šternberka. Místní středověký hrad patří k nejnavštěvovanějším u nás a rozhodně si jej prohlédněte alespoň zvenku, pokud se nevydáte dovnitř.

Co zařídit před výletem?

Kromě zajištění lodě a vodáckého vybavení, je důležité se předem informovat o podmínkách na řece Sázavě. Určitě je dobré monitorovat sjízdné řeky a v případě nepříznivého výhledu kontaktovat půjčovnu lodí na Sázavě. Získáte tak vždy aktuální informace. Na Sázavě najdete mnoho zajímavých míst a památek. Pokud se o nich chcete dozvědět více, je dobré se také předem podívat na mapu nebo použít navigační aplikaci ve svém chytrém telefonu. Pomůže vám to lépe naplánovat cestu a maximálně využít čas strávený na vodě.

A co po výletu?

Jsme si jisti, že se z výletu vrátíte plni krásných vzpomínek, které si dlouho uchováte. A pokud se o ně budete chtít podělit s ostatními nebo si jen připomenout kouzelné chvíle strávené na řece Sázavě, nezapomeňte si pořídit fotografie nebo natočit video.


Comments are Closed

© 2024: MeziPristani.cz | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress